Biljett

Nyheter

NitroXy 10 - påsklovet 2010, Tyngelvi, Burseryd

2013-03-17 01:39:10 - Diskutera denna nyhet

Nu har vi äntligen tagit tag i planeringen av NX10!

Vi har preliminärbokat Tyngelvi under påsklovet 2010. Exakta datum är inte klara, men det blir någon gång under perioden 3-11 april.

Inom kort kommer vi öppna ansökan till crew, och sedan kör planeringen igång på allvar med allt som ska fixas - bord, ström, internet, aktiviteter, brandsläckare... Listan är lång!

Samtidigt arbetar hemsidegruppen för fullt med att få färdigt vårt nya biljettsystem, som vi hoppas ska minska kön vid ingången till lanet. Nu ska ni inte behöva ange några uppgifter i entrén, utan allt ska göras på nätet i förväg och sedan visar ni bara upp er biljett så är allt klart.

Hoppas ni ser fram emot det här lika mycket som vi i crew!

Årsmöte 22 december 2009

2013-03-17 01:39:10 - Diskutera denna nyhet

Hej!

=====

Kort sammanfattning:

Vad: Din chans att påverka NitroXy
Tid: 22 december 2009, klockan 20.00 och framåt
Plats: NitroXys chatkanal. Klicka här för att öppna chatten i ett nytt fönster.

=====

=====

Hela texten:

Vi i NitroXy arbetar på att ordna LANet NitroXy 10. Som ett första steg behöver vi dock få lite mer ordning på själva föreningen NitroXy, och därför får du som medlem i föreningen detta mail.

Den 22 december 2009, klockan 20.00 och framåt, kommer vi att ha årsmöte i föreningen NitroXy.
På årsmötet har alla som varit medlemmar under 2008 eller 2009 rösträtt. Vem som helst kan bli medlem kostnadsfritt genom att gå in på www.nitroxy.com, logga in på sitt konto (eller skapa ett nytt) och kryssa i "Jag vill bli medlem" under Inställningar. Genom att bli medlem gratis, hjälper du NitroXy ekonomiskt eftersom vi får bidrag från Sverok.

Årsmötet hålls i vår chat-kanal, #nitroxy på EFnet. Det enklaste sättet att komma in i chat-kanalen är att gå in på www.nitroxy.com, klicka på Kontakta oss och sedan Öppna chatten.

Årsmötet är medlemmarnas chans att påverka föreningen. Bland annat är det årsmötets uppgift att välja en styrelse, som praktiskt ska driva föreningen fram till nästa årsmöte.

Detta är ett ordinarie årsmöte, där vi ska diskutera vad som hände under 2008 och vad som borde ha hänt under 2009. Vi ber om ursäkt för att detta årsmöte inte hållits tidigare - det borde ha hållts i våras, men det har inte blivit av pga brist på engagemang.
Föreningens stadgar finns att läsa på http://www.nitroxy.com/dokument/2006/stadgar_nitroxy_2006_09_02.html

Har du några frågor om årsmötet, eller något annat, är du välkommen att kontakta oss.

Välkommen in på chatten!

Med vänlig hälsning
Petter Blomberg (aka Slafs)
NitroXy

Hjälp oss hitta en lokal till NX10

2013-03-17 01:39:10 - Diskutera denna nyhet

I höst vill vi göra NitroXy 10!
Men för att kunna göra det måste vi hitta en lokal som är lämplig. Vi behöver din hjälp med det. Känner du till någon idrottshall, skolmatsal, aula, fabrikslokal, eller någonting alls som är tillräckligt stort, och inte helt otänkbart att vi skulle kunna ha råd med?
Skriv i så fall ett svar till det här inlägget!

Lite mer information om vad vi letar efter:

Vi vill ha en lokal som rymmer datorplats och sovplats för 150 personer, gärna fler. Vi beräknar att datorhallen behöver vara minst 600 kvm.
Utöver detta behöver vi utrymme för arrangörerna, 30 personer. Även här behövs datorplatser, men de behöver inte vara i den stora datorhallen. Separat sovsal för arrangörerna behövs.
Helst skulle vi vilja att bord för deltagare och arrangörer ingår. Vi har tidigare haft ca 100 bord om 180x80 cm. Vi har dock hyrt bord när de som ingick i lokalen inte räckt till, och det kan vi göra igen.

Alla 150 kommer inte sova samtidigt. Vi tror att minst 80 kvm behövs i sovsalen. Under vårt senaste evenemang hade vi en sovsal på 58 kvm och då blev det tyvärr fullt vid ett tillfälle.
Deltagarnas sovsal bör inte ligga mer än 200 meter ifrån datorhallen, då det kan vara svårt att få deltagarna att gå och lägga sig där istället för att sova vid sina platser.

Vi vill även ha utrymme för kiosk där vi ska sälja enklare mat, läsk och godis. Det behövs inte många kvadratmeter, och det kan vara inne i datorhallen om det är den enklaste lösningen. Vi skaffar kylskåp och frys om det inte finns där.

Det vore även önskvärt att ha åtkomst till kök för att laga mat till arrangörerna. Tre plattor, två diskhoar lite avställningsyta är tillräckligt. Det vore bra om även kastruller, stekpanna osv ingick, men om det inte går så kan vi lösa det själva. Köket behöver vi naturligtvis inte åtkomst till dygnet runt.

Tidsmässigt vill vi helst ha 7 dagar i följd, dock minst 5 för att det ska vara genomförbart. Två dagar går bort för uppbyggnad, dvs utplacering av bord och stolar, kabeldragning, inkoppling av nätverk, och så vidare. En dag går bort till rivning och städning.

För hyresvärden kan det vara bra att veta att vi är en allmännyttig förening ansluten till Sveriges roll- och konfliktspelsförbund (Sverok). Vi har ansvarsförsäkring.

Vi vill ha Dina idéer! Även om lokalen inte riktigt passar in på beskrivningen ovan, kan den vara intressant. Vi är bra på kreativa lösningar, vilket bland annat syns på hur lyckade lanen i Tyngelvi varit. Tyvärr känner vi att det är för många praktiska problem att lösa i Tyngelvi - fiberdragning genom skogen, hyra bord från Halmstad eller Varberg, elutrustning från Stockholm, osv. Därför letar vi efter en ny lokal till höstens evenemang.

Skriv dina idéer som svar i forumet. Klicka här för att komma dit.

Tack för Din hjälp!

NitroXy 10 skjuts upp

2013-03-17 01:39:10 - Diskutera denna nyhet

Vi har tyvärr inget annat val än att skjuta upp NitroXy 10 till framtiden. Vi har jobbat sedan december med att försöka göra NitroXy 10 på påsklovet, men på grund av händelser senaste dagarna är det inte längre möjligt att genomföra.

Problemet är lokal. Vi har haft kontakt med Navet, en fritidsgård i Värnamo, som varit mycket positiva till att hjälpa oss med lokalfrågan. Vi hade bland annat en diskussion om möjligheterna till att Navet skulle stå för hyreskostnaden, vilket skulle ge oss mycket större möjligheter att göra lanet bättre utan att höja biljettpriset.

Det som hänt nu är att Navet har fått backning från chefer inom Fritidskontoret i Värnamo. De går inte med på att låta Navet hyra lokalen för vår aktivitet, och har nu ändrat sig till att det inte finns någon passande lokal - även om vi skulle betala full hyra.

Tyvärr handlar det här inte om pengar. Hade så varit fallet kunde vi höjt biljettpriset, sökt mer bidrag från Sverok, eller tagit till andra åtgärder för att få råd. Nej, detta handlar om att de som bestämmer är rädda för vår verksamhet - den passar inte in i deras mall om att man hyr en idrottshall, matsal eller aula för en dag. Dessutom vill vi låta ungdomar sova i lokalerna, och det är tydligen kontroversiellt.

Nu är det lite drygt en månad kvar tills lanet skulle ha varit. Vi ser det därför inte som ett genomförbart alternativ att försöka arrangera NitroXy i någon av de lokaler vi varit i tidigare.
Torghuset i Smålandsstenar har höjt hyran till mer än det dubbla sedan vi var där senast.
Idrottshallen Tyngelvi i Burseryd är ett bättre alternativ, men med bara en dryg månad kvar kommer vi inte hinna lösa alla praktiska problem - fiberdragning genom skogen, hyra bord från Halmstad eller Varberg, elutrustning från Stockholm, osv.

Vi vill inte lägga ner verksamheten. Det är jättekul att arrangera NitroXy. Men vi klarar inte att göra det till påsklovet. Kanske blir NitroXy 10 i sommar, eller först i höst.

Nu ser vi istället till att arrangera ett bra årsmöte, där medlemmarna får bestämma vad som ska hända. Vi vill gärna att så många som möjligt av föreningens medlemmar dyker upp och för fram sin åsikt. Du behöver inte alls ha varit med i crew, eller ens veta vilka crew är - det räcker att du är med i föreningen, vilket du förmodligen är om du har varit på något av våra LAN. Kom till mötet och säg vad du tycker vi ska göra.

Vi kommer gå ut med en till nyhet, och även skicka ut information via mail, om årsmötet. Tappa inte hoppet, NitroXy kommer igen!

Information regarding NitroXy 10 in English

2009-02-09 23:41:55 - Diskutera denna nyhet

As there might be foreign people wanting to participate in NitroXy 10, we'll be publishing an info page in English shortly. If you have any questions in the mean time, please see the forum, or send an email to kontakt@nitroxy.com. We're sorry for the inconvenience.