Biljett

Tidigare evenemang

Lanet NitroXy har arrangerats sedan 2004 genom en sammanslagning av ett par mindre föreningar och med visionen att skapa ett lan som är lite bättre än alla andra.

NitroXy 1

Vårat första event arrangerades i danshallen brevid Gislaveds Gymnasium, det var en stor utmaning med en golvyta som är cirkulär och ett golv som var känsligt för både läsk och repor. Lokalen saknade både kök och sovhall vilket vi istället ordnat ca 150m bort. Det var en stor erfarenhet för oss alla att lära sig hur man arrangerar stora event och kunde betrakta eventet som en stor succé.

NitroXy 2-5

Efter att vi sett att det fanns en stor efterfrågan för lanet så valde vi att fortsätta och fick kontakt med Torghuset i Smålandstenar där vi höll de näst­kommande eventen. Med tillgång till en biograf körde vi filmvisning och konsol-tävlingar. Med en bättre ekonomi och mer kompetens inom crew förbättrade vi både nätverk och teknik men också kiosk och kök. Det dröjde inte länge innan vi fyllde alla platser i Torghuset.

NitroXy 6 och vidare

Runt 2006 började vi leta efter en större lokal men märker snabbt att det är svårt att hitta en lokal där de tillåter 200 personer sova och erbjuder tillgång till kök och liknande faciliteter. Till slut fick vi kontakt med vaktmästaren till idrottshallen Tyngelvi i Burseryd som erbjöd oss att hyra hela hallen till rimlig kostnad. I samma lokal fanns också den lokala bygdegården och revy­föreningen så lokalen var väl utrustad för våra behov både med el och utrustning. NitroXy 6 arrangerades 2007 och var en stor utmaning med en helt ny lokal och nya problem att lösa men blev en succé.

Internet fanns tyvärr inte att tillgå i Tyngelvi men tack vare kontakter på kommunen och biggnet (lokal internetleverantör) kunde vi dra en luftdragen fiberkabel från tyngelvi till den lokala skolan.

Därefter drabbades föreningen lite av en kris då många tidigare crew lämnade pga bristande intresse, studier osv så NitroXy 7 blev aldrig av trots ett par försök. Vi valde till slut att ställa in och göra nytt försök. Både NitroXy 8 och 9 blev av men därefter blev det ett nytt uppehåll igen och det var inte förrän 2010 som NitroXy 10 blev av trots motgångar. Under denna perioden tappade vi många deltagare och intresset hade börjat dala.

Idag

Sedan NitroXy 10 har vi ständigt vuxit och är nu större än någonsin både i deltagar­antal, närvaro i sociala medier och vinster. Efter att våran fiberkabel utsatts för flertalet sabotage fick vi en nedgrävd permanent fiber. Mer emfas på E-sport och mer live-streaming.

Vi är under konstant tillväxt!

Annan verksamhet

Utöver det populära lanet NitroXy har vi sedan 2011 och arrangerat NördtroXy för de som är mer kreativt lagda. Ett event där vi fokuserar på programmering, grafik, musik och annat där skapande är centralt. Vi träffas både för att skapa men också för att utbyta ideér och kunskap med varandra.